İnegöl Şehir Parkı’na yeni bisiklet parkuru yapılacak! Çalışmalar başladı

İnegöl Şehir Parkı’na yeni bisiklet parkuru yapılacak! Çalışmalar başladı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Şehir Parkı içerisinde çocukların ve gençlerin kullanımı için yeni bir bisiklet parkuru projesi hazırlandığını duyurdu.

İnegöl Belediyesi, ilçe genelindeki sosyal yaşam alanlarını genişletmek ve gençlerin sportif faaliyetlere katılımını artırmak amacıyla yeni bir yatırımı daha hayata geçiriyor. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, Şehir Parkı içerisinde bisiklet tutkunları için özel bir parkur inşa edileceğini duyurdu.

Gençler için yeni bir spor alanı

Kent yaşamına değer katacak olan projenin hazırlık süreçlerinin tamamlandığı belirtildi. Çocukların ve gençlerin güvenli bir ortamda bisiklet sürebilmeleri amacıyla tasarlanan parkur, Şehir Parkı’nın mevcut fiziki yapısına entegre edilecek. Bölgedeki sportif faaliyetleri çeşitlendirmeyi hedefleyen belediye yönetimi, projenin en kısa sürede faaliyete geçmesi için planlamalarını tamamladı.

Yakında saha çalışmaları başlıyor

ÖNE ÇIKAN
Bisiklet dünyasında devrim: Zincir ve aktarıcıların yerini vites kutuları alıyor
bisikletler

Bisiklet dünyasında devrim: Zincir ve aktarıcıların yerini vites kutuları alıyor

Tevfik • 08 Ağustos 2026

Haberi Oku →

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Gençlerimiz ve çocuklarımız için bir güzel haberi daha paylaşalım. Şehir Parkı’nda hayata geçireceğimiz bisiklet parkuru projemizi hazırladık. Yakında başlıyoruz” ifadelerini kullandı. Bölge halkı tarafından ilgiyle karşılanan projenin inşaat sürecinin başlamasıyla birlikte, parkın belirli bölümlerinde düzenleme çalışmaları yapılacak.

Ekiplerin yakın zamanda sahaya inerek inşaat çalışmalarına başlaması beklenirken, bisiklet parkurunun tamamlanmasıyla birlikte İnegöl’de gençlerin vakit geçirebileceği yeni bir aktif dinlenme alanı oluşturulmuş olacak. Projenin kesin teslim tarihi ve detaylarına ilişkin diğer teknik bilgilerin önümüzdeki günlerde belediye birimleri tarafından paylaşılacağı ifade edildi.